no_serviceno_service Bij welke klachten? | Bart Krekels

Bij welke klachten?

Acupunctuur helpt bij veel klachten. De Wereld Gezondheid Organisatie (WHO) heeft een indicatielijst samengesteld met aandoeningen, waarbij acupunctuur als geneeswijze gebruikt kan worden. Op deze lijst staan meer dan vijftig aandoeningen, waaronder vele soorten pijn, allergieën, longklachten en darmklachten, maar bijvoorbeeld ook overgangsklachten, slaapstoornissen, oorsuizingen, verslavingen en psychische klachten. Ook bij acute klachten en (sport)blessures is het zinvol om naar een acupuncturist te gaan!

Acupunctuur heeft bovendien een preventieve werking. Het heeft een positieve invloed op het welbevinden van de mens, vergroot de natuurlijke weerstand, verhoogt de pijngrens en stimuleert de levenslust. U hoeft dus niet altijd te wachten tot u ziek bent om met acupunctuur te beginnen.

Er zijn aandoeningen, zoals kanker, chronische ziekten of anatomische afwijkingen, waarbij acupunctuur het probleem niet verhelpt, maar wel symptomen als pijn en vermoeidheid vermindert of wegneemt. Na een operatie of bij (blijvend) letsel na een ongeval biedt acupunctuur verlichting en leidt het tot een beter herstel.

De voordelen van acupunctuur zijn dat het natuurlijk is, bijna geen bijwerkingen heeft en bijzonder effectief is. En omdat bij een acupunctuurbehandeling uw gehele energiehuishouding verbetert, zult u zich ook snel fitter en gezonder voelen.

Heeft u uw klacht hier niet gelezen of heeft u nog vragen over een klacht of aandoening, neem dan gerust contact met me op. Samen kunnen we bespreken welke mogelijkheden er zijn.