no_serviceno_service Mijn Werkwijze | Bart Krekels

Mijn Werkwijze

Ik besteed veel tijd en aandacht aan het stellen van een goede diagnose. Om tot de juiste diagnose te komen voer ik een gesprek met u, bekijk ik uw tong en onderzoek ik uw pols. Eventueel doe ik ook nog een aanvullend bewegingsonderzoek of een onderzoek van de buik.

Wanneer u voor de eerste keer bij mij komt, bespreken we uw klacht(en) uitgebreid. Ik kan vragen stellen over uw eetlust, stoelgang of slaappatroon. Bij vrouwen vraag ik ook naar het verloop van de menstruatiecyclus. Verder wil ik een beeld krijgen van uw dagelijks functioneren en energiebalans en vraag ik naar uw dagindeling, humeur en geestelijke gesteldheid en of u een ochtend- of een avondmens bent.

Aan de hand van al deze gegevens, stel ik vervolgens een Chinese Geneeskundige Diagnose, waarop de behandeling (zowel acupunctuur als kruidentherapie) vervolgens wordt afgestemd.

GOED OM TE WETEN VÓÓR DE BEHANDELING

Voordat u bij mij een acupunctuurbehandeling ondergaat, wil ik u nog op het volgende wijzen:

- Gebruik geen alcohol of drugs voor of na de behandeling.
- Vermijd drukte en stress voor en na elke behandeling.
- Vermijd zware lichamelijke en/of geestelijke inspanning voor en na de behandeling
- Zorg dat u voor een behandeling iets heeft gegeten.

Verder is het nog belangrijk om te melden:

- Indien u zwanger bent. Voor vrouwen geldt dat tijdens de menstruatie en gedurende de zwangerschap bepaalde acupunctuurpunten niet gebruikt mogen worden, dus meld als u menstrueert of zwanger bent, ook als het nog pril is. Ook wanneer u probeert zwanger te worden, is het verstandig dit te melden.

Tot slot wil ik weten of u medicijnen gebruikt -en zo ja, welke- en of u overgevoelig bent voor injecties en dergelijke. U kunt bijvoorbeeld uw medicatielijst meenemen.

Hygiëne
Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur en werk volgens strenge hygiënevoorschriften. Deze gelden voor de behandelkamer, alle handelingen en het gebruik van de naalden. Ik werk enkel met steriele wegwerpnaalden.

BETALING

Betaling van een consult is alleen mogelijk met PIN en dient na de behandeling te worden voldaan. U ontvangt de nota digitaal per e-mail. Deze nota (PDF-formaat) kunt u dan vervolgens indienen bij uw zorgverzekeraar.