no_serviceno_service De Kruidenbehandeling | Bart Krekels

De Kruidenbehandeling

Bij uw eerste bezoek is het belangrijk om eerst tot een goede diagnose komen. Dit doe ik op basis van een Chinese diagnose. Hiervoor houd ik een intake gesprek (de anamnese), voel ik uw pols en bekijk ik uw tong en lichaamshouding.

Een Chinese diagnose is altijd heel persoonlijk en ook de samenstelling van het kruidenrecept, stem ik op iedereen persoonlijk af. De kruidenformule bestaat meestal uit meerdere kruiden, die door hun interactie elkaar versterken, elkaar sturen maar ook eventuele bijwerkingen elimineren.

Als afgestudeerd herbalist, heb ik een uitgebreide kruidenkennis en weet ik hoe ik kruiden het meest effectief kunnen inzetten. Ik maak zo min mogelijk gebruik van standaardformules en stel voor iedereen het meest optimale recept samen. Het kan dus voorkomen dat iemand anders met dezelfde klachten toch een ander recept krijgt.

Het eerste recept is meestal voor drie weken. Eventueel wordt tijdens het verloop van de behandeling het recept nog aangepast. Ook houd ik bij welke veranderingen optreden. Verbeteringen zijn over het algemeen direct merkbaar, maar het lichaam heeft wat meer tijd nodig om zich volledig te herstellen. Bij chronische klachten zijn er dan ook vaak meerdere behandelingen nodig.

De voorgeschreven kruiden worden meestal geleverd in poedervorm. Het poeder mengt u in de aanbevolen hoeveelheid met water en dit drinkt u op, meestal drie keer per dag totdat de klachten zijn verdwenen of de gewenste situatie is bereikt.